söndag 21 juni 2009

Fredriksdals friluftsmuseeum

Hrmm, dom där fåglarna ser ganska spännande ut...

...undrar om jag kan få tag i dom??


Söndag förmiddag spenderade vi på Fredriksdal och tittade på alla djuren! Alma smakade också lite glass för första gången och det var givetvis gott :)

Färdig fikat och dax för en eftermiddagslur i vagnen

lördag 20 juni 2009

Vår midsommarflicka



Det blev periodvis uppehåll och sol igår trots den stålgrå himlen på förmiddagen. Vi hade en super trevlig midsommar som också var försenad bröllopsfest för Christian & Maria!

fredag 19 juni 2009

Nu är det midsommarafton...

...och regnet trillar ner från stålgrå himmel...

Prognosen säger att det ska klarna upp fram åt kvällen så vi som ska på tältfest håller alla tummar!

Ska iaf börja sätta upp renoveringstapet nu i väntan på avfärd till kalaset :)

söndag 14 juni 2009

Lekstugor utöver det vanliga

Så småningom planerar vi att bygga ett lekhus till Alma i trädgården. Kombinerat lekhus, klätterhus, rutchkana som givetvis måste vara lika kul att leka på/i som snyggt att titta på för oss vuxna tycker om att titta på det!

Inspirationsbilder från nätet, vissa mer outstanding än andra... Inte svårt att gissa vilka som återfinns i det stora härliga landet i väst :)

1-3: poshtots.com 4: slottsbro.se

5: minihusen.se 6: modelmini.se 7-8: poshtots.com

9: slottsbro.se 10-11: sommarbutiken.se 12: tradgardshus.se

Helgen snart slut

Igår blev Frida & Andreas herr och fru i Raus kyrka och det firade vi halva natten nere i Råå småbåtshamn. Vilken tur att de bokat en sen vigsel så att det fina vädret hann komma innan vigseln! Alma sov hos mormor&morfar, 1a natten någonsin utan någon av oss föräldrar och det gick bra för oss alla 3 :)

Tyvärr ingen bild på brudparet, har inte fått tummarna loss o köpt en ny kamera och den gamla är så dålig nu att det inte ens var värt att ta med den igår.

Jakob har nu fixat dörren till Almas rum. Den gick tidigare utåt mot trappan och skulle dessutom krocka med blivande badrumsdörren, så valet stod emellan att byta den gmla orginldörren mot en ny med ny karm och allt arbete det medför eller att försöka vända dörren och flytta gångjärnen till andra sidan. Vi valde att försöka vända dörren för att få ha kvar den gamla dörren och det har faktiskt gått över förväntan. Nu ska bara ett par extra lister upp i dörrkarmen sedan kan också dörren strykas från To do-listan. Blir mitt projekt för veckan att sätta renoveringstapet så vi kan måla nästa helg. -Nu börjar snart det rooooliga!!

Nu går dörren inåt i rummet!
Ska så småningom ta av masoniten som döljer de fina speglarna på dörren.

De gamla hederliga, svårjusterade varianten av gångjärn, är flyttade till motsatt sida

torsdag 11 juni 2009

Uppstädning i hallen

Hallen i vårt hus är det rum som ligger mitt i huset och som vi därför passerar MÅNGA gånger per dag. Vi har försökt att hålla ordning och vara disciplinerade att plocka undan alla skor vi inte använder men det har ändå samlats en massa innanför dörren där dessutom också vagnen ska få plats.
Givetvis är det inte det vanliga kaoset när jag ska föreviga...

Härom dagen fick Jakob nog och nu har vi ett skoskåp monterat i hallen och iaf förbättrat oddsen avsevärt för att hålla ordning i hallen!

Good job darling! :)

söndag 7 juni 2009

Inspiration till Almas rum

Tyvärr mycket liten bild, klicka på den för att kanske kunna se kommentarerna...

Tanken är att skapa lite av samma stil som bilden från barnvanligt.se i tidigare inlägg nedan!
Ett stort frågetecken är vilket djur jag ska göra väggdekal med tapeten av. Skulle vilja hålla mig till skandinaviska djur och växter men samtidigt är jag svag för elefanter...

Har också en utdragbar 50-tals säng som jag köpt på loppis som ska målas vit el grå så småningom när Alma kan sova utan spjälsäng (utan att hejdlöst kasta sig åt sidan i sömnen...). Hoppas också kunna hitta ett klädskåp och fixa till på Blocket eller loppis, annars blir det tv-skåpet från Ikea som Sara på bebis2008.blogspot.com tipsat om! (se länk nedan)

Det blir ljusgrå väggar, samma som i resten av huset så det kommer krävas färg i detaljerna!!

Bebis2008: Budget eller lyx

Barnrumsinredning

bild från www.barnvanligt.nu

Kolla in nätbutiken barnvanligt.nu
Tuff och rolig inredning med såväl retro touch som färgglatt och modernt. Massor med inspiration till Almas rum som så småningom ska inredas. Jag gillar speciellt röd/vit/grön combon!!

fredag 5 juni 2009

Lite fredagspyssel


Almas kompis fyller år nästa vecka och vi ska på kalas på söndag. Har hittat en docka som Ellen ska få men den har ganska trista (i mina ögon iaf...) kläder. -Så nu har jag sytt nya som förhoppningsvis ska passa både dockan och Ellens smak :) En tunika och byxor ihopsydda till en overall variant.

Nu håller vår kamera helt på att ge upp o ger ofta "randiga" bilder som denna och det är verkligen dax för oss att ge oss in i den digitala systemkamerans värld. Lutar åt en Canon bas modell EOS1000D med startkits objektivet 18-55mm, vi är ju helt nybörjare på området. Kommentarer o erfarenheter emottages givetvis gärna!

torsdag 4 juni 2009

Tiden springer ifrån oss...

Förstår inte var tiden tar vägen just nu!
Hinner inte pyssla och även om Jakob kämpar på med Almas rum så är det ännu inte riktigt dax att börja tapetsera och måla som jag ser fram emot.

Har flyttat en del buskar i trädgården också, nästa vecka ska vi hyra jordfräs och köra över det fd. trädgårdslandet som nu ska bli en fortsättning av gräsmattan (-ja i ärlighetensnamn så är vi givetvis Jakob också i detta fall...).

måndag 1 juni 2009