söndag 20 december 2009

Julrenoveringen påbörjad

Det gamla köket på 2a vån är nu borta...

Igår startade Jakob julens renovering, han har gått och planerat och riktigt sett fram emot att få börja. Han fick nämligen inte påbörja innan han hade en längre sammanhängande ledig tid så att vi ska slippa bo i stendammet en hel evighet...

Så nu har vi plastskynke i trappan och igen-tejpade dörrar till våra sovrum för att minimera det värsta iaf! Igår åkte det gamla köket inkl det platsbyggda skafferiet ut och idag är det håltagning i bjälklaget upp på vinden för att förbereda för nya trappan!


Golvet (och det av väggen) borta på vinden

Golvbjälke!

Och här kommer trappan så småningom vara
(borrhålen är vägledning för nästa steg..)

3 kommentarer:

Vimsingen sa...

haha, julrenovering skulle inte våga föreslå det för min man....
Tack för tipset! Är nog svaret vi söker. Får man fråga vilken list ni valt?
Kram
VIlma

ela sa...

Ojjj vilket jobb och detta under julen. Men visst, det är bäst att ta det när man ha en längre tid ledigt. Ska ni behålla golvet i köket? Den se väldigt snygt ut - iaf på foton och om man tänka sig det utan damm ;-)
Blir spännande att se hur det bli.
Hälsningar / ela
http://neonelakitchen.blogspot.com/

Ted och Sara sa...

Hej och tack så mycket för kommentaren! Ja, hur kunde du gissa att även ett barnvagnshänge är i tankarna? Hehe, svampar som matchar åkpåsen i cerise blir det förmodligen....

Oj, så ambitiöst att sätta igång med stora renoveringsprojektet så här i juletider! Men så klart vldigt smart, då det ju inte är så roligt att bo i byggdamm en lngre tid, som det säkert gärna blir nr man bygger i etapper. Men det ska bli roligt att se hur fint det blir!