söndag 11 april 2010

Rhododendronflytt del 1

Idag sken solen i Hbg och Jakob påbörjade vårens stora projekt, att flytta våra 3 stora Rhododendronbuskar ett par meter in i rabatten. Dagens buske är ca 2,5 m i diameter över kronan så den bär viss respekt med sig. Som de är placerade idag växer de långt ut över gången till huvudentrén samtidigt som den yttre delen av rabatten i princip är tom. Vår plan är att flytta ut de 3 buskarna närmre staketet och minska rabattens storlek så vi får mer "space" vid entrén och mindre att luka :)

Efter lite vårstädning gick J igång med spade och spett och ganska snart hade han fått fram omkretsen på rotklumpen och den såg inte såååå stor ut. Vi drog, vickade, drog, grävde och slet men fick inte upp den ur det stora hålet, efter mycket om och men så drog vi upp busken med bilen och en bogseringslina!!! Ibland är det tur att rabatten är precis intill gatan och nu står iaf 1 av 3 av de stora(!) buskarna på plats.

Flyttade busken i bakgrunden, fd växtplats främst i bild

Yttrehörnan som tidigare var ganska tom ska nu bli grön o fin!

Rhododendron buskarna står/stod på tok för nära gången till huvudentrén

och nästa helg fortsätter projektet med dessa 2...

1 kommentar:

Vimsingen sa...

Hejsan, timpriset låter rimligt tycker jag. Vi betalar en klumpsumma. Vi fick checklistan innan för att gå igenom den. Det var skönt att ha funderat ett varv innan. Tex är det ju inte så snart att planerat ett träd om du planerar att bygga ett garage. På checklistan fick vi också fylla i hur mycket tid vi har lust att ängna i trädgården