onsdag 9 mars 2011

FÖRE-EFTER: entré hall

Håller på att gå igenom våra bilder på huset för att göra ett minnesalbum över renoveringen, vi glömmer så fort hur mycket vi faktiskt gjort, så här kommer en före-efter presentation av hallen som var ett tidigt projekt!

Så här såg hallen ut när vi tog över huset i oktober 2008.
(Dörren till vänster i bild går ner till källaren, dörren till höger går till vardagsrummet där Marie på bilden river ner sjögrästapet)

Bland det första som Jakob rev var väggen mellan inre- och yttre hallen samt innertaket i inre hallen. När huset byggdes var det 2 familjer som bodde på vars en våning och det vänstra smala dörrhålet var då passage till källaren från 2a våningen.

Väggen och innertak är borta, härlig grön sjögrästapet i yttre hallen och upp i hela trappan :) Laminatgolvet åkte också ut direkt och vi levde ett par månader med det lappade och lagade plankgolvet innan jag fick nog och ringde in en golvfirma som la kompletterande fiskbensparkett i hall och kök och slipade de befintliga golven i feb-mars 2009.

Stengolvet med komfortvärme och nedsänkt dörrmatta, la vi själva i samband med att trägolvet installerades. Dörrarna väntar fortfarande på att fixas till, ytterdörren som har spikad panel på utsidan (över fönster och allt...) överväger vi om vi så småningom måste byta ut eller om det går att renovera den.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hrmf 'nedsänkt dörrmatta'. Det är lite 2010 tycker jag...

/Fredrik

Susie sa...

-Avundsjukan lyser igenom Fredrik! :)

Anonym sa...

Mmm hehehe. Nästa gång ska vi oxå ha en sån.

/Fredrik