söndag 29 maj 2011

Trädgårdsprojekt -ny rabatt

Första rabattprojektet på baksidan i trädgården är nu påbörjat. Planen är att det ska bli en ätlig rabatt med hallon, vinbär, diverse örter samt stäppsalvia och malva i rosa/lila/vit. Det lilla äppelträdet kommer också ingå i rabatten med smultron runt "fötterna". Rabatten ska så småningom kantas av en rostig plåtkant och en rad av gatsten närmst gräset.

Formen är markerad av en vattenslang, vill inte göra den för stor initialt då det är roligare att utöka om behov uppstår än att ha en massa öppen jord att luka...

3 sorters hösthallon är planterade längst bak i rabatten, framför hallonbuskarna är gångstenar nedgrävda så att det är lätt att gå in i rabatten och plocka bären.


Status just nu 29/5.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Urtjusigt! Kommer ni hit sen och fixar till vår ätliga djungelträdgård ;-)

Anna sa...

Vilken inspirerande rabatt. Mycket härligt med böljande former än en rak rabatt utmed häcken! Jag vill också ha men det är så mycket annat att fixa först... Trappbygget ska förhoppningsvis gå snabbt och enkelt(?). Visar fler bilder efterhand.

Susie sa...

Martina, inte har väll ni en djungel?! Det är en härlig och vindstilla trädgård till skillnad från vår. Räkna med många besök från oss i sommar :)