onsdag 9 november 2011

innerdörrar

När vi köpte huset så var det renoverat i sann 60-tals anda; tretex innertak, heltäckningsmattor, sjögrästapeter etc etc. Stegvis har vi tagit fram originalet, så långt det är praktiskt. Spegeldörrarna var, och är delvis, täckta med masonit och fanér.

På dessa två dörrar satt fanér a la gabon stil vilket jag ganska tidigt ville ta bort för o se hur dörrarna såg ut och sedan har vi levt med dessa ganska fula och sönder hackade dörrar i hallen. -Tills nu!

Vilken skillnad det gjorde med vita dörrar, hela hallen är ljusare och trevligare!
Hallen har endast direkt ljusinsläpp från ett överljus och har utöver ytterdörren 5 dörröppningar med totalt 3 dörrar

3st original handtag med tjusiga nyckelskyltar fanns kvar på källardörrarna och efter 1h polering med Autosol är de blanka och fina med äkta charm och slitage.

Till övervåningens dörrar måste vi hitta nyproducerade handtag och det verkar vara ganska lätt att hitta liknande men någon nyckelskylt i liknande stil har jag inte hittat. Har ni något tips??

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad fina dörrarna blev! Hur har ni fixat till dem? Jag är i desperat behov av tips. Vi har 4 spegeldörrar på ovanvåningen i fulfuru som jag vill ha lika vita och fina som era blev. Hur har ni gjort? Vilken sorts färg? Pensel, roller eller sprutmålning? Eller kanske lämnade ni in dem på lackering? Många frågor, hoppas du har tid att svara.

Anonym sa...

Hejsan,
vilken förändring utav dörren! Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt dörrprojekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
/Vendela

Skumpa och Spaljé sa...

Hej, första gången jag är inne hos dig, vilket fint hus, och visst är det snyggt med vita dörrar. Byggnadsvårdsbutiker, har mycket gamla detaljer till gamla hus...

Kram Helena.

Kiara Mia sa...

Positiv webbplats, var kom du med informationen om detta inlägg? Jag är glad att jag upptäckte det, men jag checkar tillbaka snart för att ta reda på vilka ytterligare inlägg som du inkluderar. Dörrar - Kronfoster