torsdag 22 mars 2012

Våningssäng

Nu äntligen är den klar, barnens nya säng som förhoppningsvis gör att Tyra kan flytta in hos Alma och kanske sova lite bättre...

Fastnade för Ikeas loftsäng Kura då den inte är så hög för Alma att klättra upp i men den hade ingen riktig säng nere och dessutom är den i original i lackad furu och kornblå utsidor, vilket inte passar mig. Så vi hittade en på Blocket som fraktades hem och som nu har målats, tapetserats och kompletterats med en riktig säng nere med samma typ av sarg som där uppe.

Kommer säkert se lite komiskt ut med lilla Tyra i den stooora sängen, får nog fylla upp med någon stor kudde i fotändan så det blir lite mysigt.

Ikea Kura säng á la Uppsalagatan

tapet: Duro Högsommar Collage 03

12 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå fin sängen blev :-)) Hoppas lilla Tyra fattar att i den ska man sova mellan 19 o 8 !!

Ella sa...

Den blev ju super fin! Bjuder in mig snart så man får se den live ;) stoff och stil i bästa vecka kanske? Vill ju ha dig med såklart! Kram

Anna sa...

Snygg blev den. Och förhoppningsvis sovvänlig :)

Anonym sa...

Vilken fin säng. Hittade hit då jag sökte på Kura säng. Jag håller också på och gör om en Kura säng. Vad har ni för madrass där nere? Har ni ribbotten?

Hanna sa...

Googlade bilder på kura- säng och kom in på din blogg och måste säga att ni gjort denna sängen otroligt fin!
Jag har själv två flickor som ska börja dela rum efter sommaren och har köpt en kura av samma anledning som ni men inte kommit på en bra lösning, förrän nu. ;)
Måste fråga: Hur har ni gjort nedersta sängen? Vart har ni köpt material, vilket material, ja.. hur gör man? :P
Tack på förhand!

Iwanna sa...

Hello! Sorry for the english but I don't speak swedish...
I love the transformation you did with kura bed, it's wonderful! We have the same bed for our son and now we're expecting and I was inspire by you and now I wound like to make it prettier! I see you have added something like an extra bed beneath and I was wondering where you got it or how you made it! Thank you so much for sharing your beautiful idea!

Susie sa...

For more detailed information on how we built the extra bed beneth check out my post on ikeahackers.net

Vi har lagt en ribbotten på 2 reglar (reglarna ligger direkt på golvet) och ovanpå ribbotten en vanlig skumgummimadrass.

Sidorna är tapetserad och målad masonit, kantad med 45x45 reglar som vi fräst spår till skivan i med hjälp av en överhandsfräs.

Jennifer sa...

I only speak english, but am wondering where you found your wallpaper. I am going to do this to our Kura bed for my daughters. We have a butterfly theme going and the wallpaper you used is perfect! Did you order it online?

Jennifer

Ingela sa...

Hur satte ni dit regeln där nere? Skruvade ni dit dom eller borrade ni hål och satte pluggar? Super fin säng och har funderat på att göra så till barna som har en kura nu. Bara det att sonen gärna rullar ur sängen där nere.

Susie sa...

The wallpaper is from a swedish manufacturer named Duro. The name of the specific wallpaper is "Högsommar Collage 03".

Långsidan längs den undre sängen: Regeln har vi borrat och skruvat fast, i både den befintliga undre regeln i Kura sängen och den "nya" har vi fräst ett spår och monterat en masonitskiva.

Jenny sa...

Hej, hittade hit i jakten på en våningssäng och jag har några korta frågor: Var det svårt att bygga våningssängen, tog det lång tid? Och vet du om det hade varit möjligt att måla panelerna, istället för att tapetsera? Tack snälla för hjälpen!

Anonym sa...

Hej! Säg till om ni vill sälja den :) Med vänlig hälsning, Lina