onsdag 23 september 2009

Hemma hos oss -köket

Snart exakt 1 år sedan vi köpte huset och påbörjade renoveringen. Tänkte posta lite bilder på hur vi har det hemma hos oss, rum för rum. Nu när vi lever i ett renoveringsobjekt med massor kvar att göra är det kul att få glädjas åt det som faktiskt ÄR klart!

Först ut blir KÖKET

Yta: ca 3,1 x 3,8m

Det är inte ett speciellt stort kök som synes, men då vi har matplatsen i direkt anslutning krävs ingen direkt sittyta i köket. Köksön är trevlig när vi har gäster hemma som håller sällskap i köket och när Alma blir större tänker jag mig att hon kommer att sitta och rita o pyssla där medan vi lagar mat... Idyllisk bild om inget annat ;)

Köksstommar och luckor kommer från Ikea, så prisvärt att det inte finns något alternativ i min värld iaf om man är ute efter ett vitt kök. Luckan Applåd är justerad på lådfronterna för att anpassas till aluminuim grepplisterna som monterats. Överskåpen är vanliga fläktskåp 60x57cm! (Mannen på Ikea kunde inte förstå varför vi skulle ha 10 fläkskåp...) Om man bara är villig att fundera ut speciallösningar själv har faktiskt Ikea ett ganska bra sortiment köksskåp.

Vi valde rostfria vitvaror bortsett från micro som är svart för att smälta in i den svarta luckan. Diskmanskinen är helintegrerad. Bänkskivan är svart granit, mycket praktiskt och samtidigt snyggt material. Vi valde en tunnare variant med 2cm tjocklek istället för standard 3cm för att ge en lite lättare känsla.

Det lilla skafferi fönstret knackade vi fram i samband med renoveringen, orginalfönstret fanns kvar men hade murats igen från insidan...

inte direkt skalenligt men det ger en uppfattning om rummet...


arbetsbänk med vask, diskmaskin och spis och lyxen; kolsyrat vatten i kranen!!!

kyl, frys och skafferi och en skymt av det nyinstallerade fiskbensgolvet

Köksön med 2 sittplatser

Väggvinyl, ett favorit verktyg för att dekorera med text!

2 kommentarer:

Anna sa...

Fint kök! Gillar speciellt det lilla fönstret ni tog fram, fin detalj. Och såklart granitskivan, vi har också svart granit i vårt kök. Fast vi körde på budgetvarienten och byggde den själv med fyrkantiga stenplattor ovanpå en mdf-skiva. Alltid kul att tjuvkika in i andras hem =)

Vimsingen sa...

Så snyggt. Har ni fiskbensparkett i köket?
/Vimsingen