söndag 10 januari 2010

Byggnation av badrumsvägg pågår

I torsdags rev Jakob spaljen ner mot trappan i förberedelse för helgens vägg byggnation, under helgen har svärfar och J jobbat på bra och nästan hela väggen är nu gipsad på utsidan. Snart kan alltså badrumsrenoveringen fortsätta i eget rum utan att smutsa ner övriga huset, skönt!

Status fredag, spaljen är borta och det är helt öppet ner till stentrappan

Lördag em, väggarna är i princip färdig reglade

Söndag fm, första gipsskivan på plats. Det är högt upp till väggens övredel från trappan...

Snart färdiggipsat utvändigt, dörrkarmen ska också monteras

Det kommer ta lång tid innan badrummet är klart, vår tidplan är att vi ska kunna inviga det till jul 2010... ALLT ska göras där inne; från att riva upp befintligt golv för att dra vatten och avlopp till att dra el och gipsa väggar innan vi kommer till ytskikten och inredningen (-det jag tycker är roligast :).

Det är mycket att tänka på också, vi måste ju förbereda och planera i stort sett allt redan nu. Tack vare bloggen its a house inlägg förra veckan kring status i deras badrumsbygge påmindes vi om finessen med inbyggd hylla i duschen. Så nu är det förberett också i vår vägg! Ett överljus ovanför dörren har vi också beslutat oss för att bygga in för att få dagsljus ut i hallen.

2 kommentarer:

Anna sa...

Åh, jag läser också den bloggen som är så härlig.
Kan bara hålla med om att en inbyggd hylla i duschen är super, vi byggde också en sådan och så skönt det är att ställa schampoflaskorna lite i skymundan. Och så har vi ett högt fönster i vårt arbetsrum så vi får ljus i hallen =) Det jag saknar i vårt badrum är badkar, Hannes badar fortfarande i den blå Ikea-baljan som börjar bli lite trång... Och glöm inte el-golvvärme!
Det var lite tips från en som har byggt badrum från grunden i ett tidigare kök och vet hur mycket jobb det är med nya rör mm...

Martin Lindström sa...

Måste bara hålla med om att man ska ha en inbyggd hylla i duschen, tråkigt bara att vi insåg det när vi var färdiga.

Skönt att se att du håller Jakob sysselsatt även om mitt öga inte ville se arbetsställningen i trappan (yrkesskadad!)